Artsy

Fools On A Hill / Group Exhibition

05 NOVEMBER - 30 NOVEMBER 2004
05 November 2004

Fools On A Hill / Group Exhibition

Images

Description

FOOLS ON A HILL – Til pressen – Fredag den 5. november, klokken 16 – 19

Malerier, fotografier, skulpturer, installationer og tegninger fra seks unge kunstnere

ANDERS BRINCH
Hvorfor gemme sig bag en lampeskærm når man står med en fyr der er en blanding af Kvium i farver, og Knud Odde uden alt den irriterende biden i øreflipper? Og for en gang skyld en ung fyr der ikke prøver at ride med på en eller anden tysk bølge, men rent faktisk har tænkt selv. Og nu vi er ved hans tanker, så kunne man nok godt kalde dem en kulørt udgave af Fred Tomasellis.

DORTE BUCHWALD
Hvis Oluf Høst havde levet havde han straks forelsket sig i Dorte og kaldt portrættet for solopgang. Dorte er intelligent, befriet for omverdenens besnærende forventninger i deres søgen efter den næste Olafur, og så er hun sjov. Hun er ligesom Koons er plastic.

CHRISTINA HAMRE
Hun er ubetinget Danmarks bedste æstetiker. Hun er en af dem folk køber og det rager dem om hun har et navn eller ej. Det er så blændende smukt det hun laver. Det kalder på smilet, tusindkronesedler, det minder de gamle om deres ungdom, og de unge om dem selv. Undertegnede er på knæ for Christina.

ANDERS W. Ø. LARSEN
Han er den følsomme af de seks. Ham der sælger billeder til Politikens Hus. Ham der som en ægte kunstner blander sine farver med tårer på pailetten. Okay, det sidste var pjat, Anders er ligesom alle de andre. Ung og stadig glad. Og god.

SØREN LOSE
For det første ser det godt ud. For det andet er det genialt. Søren har fundet de gamle postkortmotiver frem og taget et nyt billede fra nøjagtig samme vinkel og lagt de to fotos ovenpå hinanden. Har Mallorca forandret sig på 30 år? Gæt selv. Hvad angår Søren er der ingen tvivl. Endelig en der kan lave noget der ikke skal forklares før det siger bum. Og når det så bliver forklaret, begynder de fleste at klappe. Resten kan bare gå hjem.

CHRISTIAN VIND
Han er den stille mand. Han fremmaner eftertanke. Han er det modsatte af Araki. Ikke bedre. Ikke værre. Ikke sammenlignelig, men stille. Og eftertænksom. Dyster, grim, smuk, og hvid. Man kan godt mærke at han er ældre end de andre. Han er født i 69, og enorm poetisk.

OBS: Alle de seks har meritterne i orden. Men send en mail alligevel på christoffer@egelundedition.com, eller giv mig et kald på 21451678 hvis der skulle være spørgsmål. Ellers kan du få kunstnernes numre. Eller trop op til ferniseringen på mandag. Måske er de unge, men de er dog ikke så kække endnu at de ikke kan sige hej.

Mange hilsener, Christoffer fra Galleri Egelund, Bredgade 75, København K